Aangenaam

Mijn naam is Anneloes van Deest eigenaresse van Bureau De Schakel. Ik ben getrouwd en moeder van 2 prachtige jongens. Met ons gezin wonen wij in Woudenberg, een dorp aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Ik houd van mensen en mensen in ontwikkeling vind ik het allermooist.  Ik ben een warme, open en empatische vrouw. Begeef me graag onder de mensen en laat iedereen in zijn waarde. Intuïtief voel ik aan waar het werkelijk om gaat, daar vraag ik naar en zo ontstaan de mooiste gesprekken. 

Als mediator en scheidingsspecialist zorg ik dat mensen elkaar beter begrijpen. Ik luister actief en ik herformuleer wat er gezegd word.  Zo kan er wederzijds begrip ontstaan en voel je je daadwerkelijk gehoord. Een waardevolle basis om met elkaar te komen tot goede afspraken. 

Enkele jaren geleden ben ik zelf gescheiden. Terugkijkend op deze periode ben ik blij dat wij, nadat de emoties een plaats hadden gekregen, in staat zijn geweest om op een respectvolle wijze de overstap te maken van partners naar ouders. Daarbij continue rekening houdend met ons gezamenlijk doel; het welzijn van onze kinderen.  

Ondanks de goede onderlinge afspraken heb ik de periode rondom onze scheiding ervaren als een heftige periode. Er kwam veel op me af en ik zag door de bomen het bos niet meer. Ik piekerde me suf. Als mediator en scheidingsspecialist ontzorg ik jullie en bied ik jullie de structuur die nodig is voor de afwikkeling. Dit geeft duidelijkheid en overzicht waardoor er weer rust ontstaat en je beter beslissingen kan nemen in een moeilijke periode. 

Mijn motivatie

Als mens willen we graag gehoord en gezien worden.  Voor de een betekent dit het kunnen en mogen uiten van emoties terwijl een ander liever niet te veel terugkijkt en zich op de toekomst wil richten. Dergelijke veel voorkomende verschillen vragen om goede begeleiding. In het proces voor en tijdens een scheiding is de communicatie vaak verstoord waardoor het moeilijk is om open te staan voor het verhaal en de beleving van de ander. Als mediator en scheidingsspecialist help ik jullie graag om de onderlinge communicatie te herstellen om zo met elkaar te komen tot een oplossing waar jullie mee verder kunnen.

Kwaliteit en Professionaliteit

Na mijn opleiding tot mediator heb ik de opleiding tot scheidingsspecialist gevolgd. Naast gedegen kennis van de psychologische aspecten zal ik jullie beiden ook adviseren en begeleiden op financieel en juridisch gebied. Tevens beschikt Bureau de Schakel over een groot netwerk die waar nodig ingezet kan worden.

Als gecertificeerd mediator, scheidingsspecialist en conflictcoach sta ik ingeschreven in het internationaal ADR register en het Internationaal Coach register. ADR practitioners en ICR Coaches voldoen aan de vereisten voor permanente opleiding, hebben gedragsregels en procedurevereisten. ADR practitioners vallen onder het klacht- en tuchtrecht.

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de website van het ADR-Register en het ICR Register.

Tevens ben ik lid van de Nederlandse Mediators Vereniging 

Contact opnemen

 

Een ode aan mijn ex

Een ode aan mijn ex

Geplaatst op: 2019-04-29

7 jaar geleden gingen mijn ex-partner en ik uit elkaar. Vandaag is het drie jaar geleden dat hij overleed. De scheiding én (de periode rond) zijn dood, hebben mij stil laten staan bij mijn eigen leven. Het ...

Lees meer Lees meer blogs
Wat gebeurt er bij scheiding met de eigen woning?

Wat gebeurt er bij scheiding met de eigen woning?

Geplaatst op: 2019-04-13

Je eigen woning is een belangrijk onderdeel van je bestaan. Het is niet alleen de plaats waar je woont, je hebt er ook herinneringen. Het is een deel van je leven. Tegelijkertijd is een koophuis ook gewoon geld wa...

Lees meer Lees meer blogs
 • Oprecht, deskundig en betrokken

  J & W
 • Prettig mens met oog voor detail

  Marion de Vroomen
 • Snelle en duidelijke communicatie

  Jeroen
 • Erg tevreden!

  Yvon
 • Rustig en helder

  Johan
 • Dit keer wél een goede mediator, dankjewel!

  L en M
 • Mijn twijfels waren gelukkig onterecht!

  Anke

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.