Uitgangspunten

 

Vertrouwelijkheid en geheimhouding

Een  scheiding of conflict gaat meestal ten kostte van het vertrouwen in de ander. Tijdens de mediation wordt er ook gewerkt aan het herstellen van het (basis)vertrouwen. Geheimhouding betekent dat alles wat tijdens de mediationgesprekken besproken wordt niet besproken mag worden met anderen, tenzij jullie hier samen andere afspraken over maken.  Deze geheimhoudingsplicht geldt ook voor mij als mediator. Jullie mogen en kunnen er op vertrouwen dat ik met de groots mogelijke zorgvuldigheid omga met het door jullie in mij gestelde vertrouwen. 

In de basis voer ik de gesprekken met jullie samen.  Soms kan het  goed/wenselijk zijn dat een derde ook bij een gesprek aanwezig is. Bijvoorbeeld om de gevolgen van een oplossing te bepalen. Dat mag, mits je het vooraf afspreekt met de andere partij en met mij als mediator en scheidingsspecialist. De advocaat of adviseur behoort zich ook aan de geheimhoudingsplicht te houden.

Vrijwilligheid

Een mediation kan alleen starten als u en de andere partij aan mediation willen meedoen. Mediation kan niet slagen als één van de partijen gedwongen om tafel zit. Het is vrijwillig echter niet vrijblijvend. Als u kiest voor mediation dan is een actieve en constructieve houding noodzakelijk. Het uitgangspunt is dat u samen de wens heeft om te komen tot een goede oplossing waar jullie beide mee verder kunnen.

Een ode aan mijn ex

Een ode aan mijn ex

Geplaatst op: 2019-04-29

7 jaar geleden gingen mijn ex-partner en ik uit elkaar. Vandaag is het drie jaar geleden dat hij overleed. De scheiding én (de periode rond) zijn dood, hebben mij stil laten staan bij mijn eigen leven. Het ...

Lees meer Lees meer blogs
Wat gebeurt er bij scheiding met de eigen woning?

Wat gebeurt er bij scheiding met de eigen woning?

Geplaatst op: 2019-04-13

Je eigen woning is een belangrijk onderdeel van je bestaan. Het is niet alleen de plaats waar je woont, je hebt er ook herinneringen. Het is een deel van je leven. Tegelijkertijd is een koophuis ook gewoon geld wa...

Lees meer Lees meer blogs
 • Oprecht, deskundig en betrokken

  J & W
 • Prettig mens met oog voor detail

  Marion de Vroomen
 • Snelle en duidelijke communicatie

  Jeroen
 • Erg tevreden!

  Yvon
 • Rustig en helder

  Johan
 • Dit keer wél een goede mediator, dankjewel!

  L en M
 • Mijn twijfels waren gelukkig onterecht!

  Anke

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.