Uitgangspunten

 

Vertrouwelijkheid en geheimhouding

Een  scheiding of conflict gaat meestal ten kostte van het vertrouwen in de ander. Tijdens de mediation wordt er ook gewerkt aan het herstellen van het (basis)vertrouwen. Geheimhouding betekent dat alles wat tijdens de mediationgesprekken besproken wordt niet besproken mag worden met anderen, tenzij jullie hier samen andere afspraken over maken.  Deze geheimhoudingsplicht geldt ook voor mij als mediator. Jullie mogen en kunnen er op vertrouwen dat ik met de groots mogelijke zorgvuldigheid omga met het door jullie in mij gestelde vertrouwen. 

In de basis voer ik de gesprekken met jullie samen.  Soms kan het  goed/wenselijk zijn dat een derde ook bij een gesprek aanwezig is. Bijvoorbeeld om de gevolgen van een oplossing te bepalen. Dat mag, mits je het vooraf afspreekt met de andere partij en met mij als mediator en scheidingsspecialist. De advocaat of adviseur behoort zich ook aan de geheimhoudingsplicht te houden.

Vrijwilligheid

Een mediation kan alleen starten als u en de andere partij aan mediation willen meedoen. Mediation kan niet slagen als één van de partijen gedwongen om tafel zit. Het is vrijwillig echter niet vrijblijvend. Als u kiest voor mediation dan is een actieve en constructieve houding noodzakelijk. Het uitgangspunt is dat u samen de wens heeft om te komen tot een goede oplossing waar jullie beide mee verder kunnen.

Gescheiden en op vakantie met minderjarige kinderen? De belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Gescheiden en op vakantie met minderjarige kinderen? De belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Geplaatst op: 2019-07-16

Nog een paar dagen en dan heeft ook de regio Midden Nederland vakantie.  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn al een tijdje aan het aftellen. Heerlijk om even onbekommerd tijd door te kunnen bre...

Lees meer Lees meer blogs
Pensioen tijdens en na je scheiding

Pensioen tijdens en na je scheiding

Geplaatst op: 2019-07-05

Natuurlijk zijn jullie kinderen het belangrijkst en vraagt jullie huidige en eventuele nieuwe woning veel aandacht naast het verdelen van al het andere wat gezamenlijk is of was. Pensioen is bij scheiding vaak een...

Lees meer Lees meer blogs
 • Oprecht, deskundig en betrokken

  J & W
 • Prettig mens met oog voor detail

  Marion de Vroomen
 • Snelle en duidelijke communicatie

  Jeroen
 • Erg tevreden!

  Yvon
 • Rustig en helder

  Johan
 • Dit keer wél een goede mediator, dankjewel!

  L en M
 • Mijn twijfels waren gelukkig onterecht!

  Anke
 • Financiele hulp

  Marijn
 • Gestructureerd en flexibel

  Richard
 • de scheiding kwam voor mij heel onverwacht

  Nanda
 • Respect

  S.
 • Een mooi en oprecht mens! Heeft ons geweldig geholpen.

  Willeke

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.