Niet happy

Ben je niet happy in de relatie, maar weet je niet wat te doen? Groeien jullie langzaam uit elkaar en hebben jullie andere verwachtingen en/of  tegenstrijdige gevoelens? Gaan de gesprekken die jullie onderling hebben alleen nog over de kinderen? 

Als jij en/of je partner twijfelen aan je relatie is relatie-mediation een manier om inzicht te verkrijgen of er nog iets te redden valt of dat het beter is om uit elkaar te gaan.  

Hoe werkt het?

In een kosteloos oriëntatiegesprek bespreken we of relatie-mediation de juiste aanpak is en of jullie de mediation aan mij toevertrouwen. In het tweede gesprek inventariseren we samen de mogelijke pijnpunten in de relatie. Vervolgens werken we zorgvuldig en oplossingsgericht toe naar wederzijds aanvaardbare afspraken. Afhankelijk van jullie wensen sluiten we de mediation af met een formele vaststellingsovereenkomst of een informele afsprakenlijst.

Inzicht in gedrag, patronen en emoties

Het doel van relatie mediation is om in een korte tijd uit het negatieve communicatie patroon te stappen. Je krijgt inzicht in gedrag, patronen en emoties. Je ideaalbeeld wordt bijgesteld tot reeële verwachtingen met als doel om samen te werken aan een herstart van de relatie. Het kan ook zijn dat nieuwe inzichten toch leiden tot een relatiebreuk of scheiding. Dan is het fijn dat je alles hebt geprobeerd om je relatie te redden en dat je relatie goed hebt kunnen afsluiten.

Relatie mediation versus relatie therapie

Wat is het verschil tussen relatie mediation en relatie therapie? Deze vraag wordt vaak gesteld. Het verkregen inzicht in gedrag, patronen en emoties kan door mediation zo helder zijn dat mensen zelf de oplossing hebben gevonden. Ook kan het voor zo confronterend zijn dat zij daarnaast nog behoefte hebben aan een therapeut of psycholoog. Bij relatie therapie gaan jullie dus meer de 'diepte' in. 

Mediation biedt jullie meer inzicht in elkaar, een belangrijk onderdeel is vaak hoe je met elkaar communiceert. Praat met je partner, blijf in gesprek. Inzicht brengt meer begrip, zowel voor de ander als voor jezelf en geeft daardoor ruimte om te kijken naar mogelijke aanpassingen en veranderingen.

Communiceren kun je leren

Als mediator begeleid en ondersteun ik jullie om te ontdekken wat jullie samen nog verbindt. Mijn focus ligt hierbij op de communicatie. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jullie moeite hebben om het gesprek met elkaar aan te gaan, gesprekken voortdurend escaleren of jullie geven op een verschillende manier invulling aan het ouderschap. Communicatie en vooral het gebrek hieraan is het sleutelwoord.

Uit elkaar beter dan met elkaar?

Als jullie uiteindelijk besluiten dat het beëindigen van de relatie toch de beste optie is, dan kan Bureau de Schakel jullie hierin begeleiden met onder andere het opstellen van een  (eventueel)ouderschapsplan en convenant. Dit geeft rust voor alle betrokkenen en een gezonde basis om verder te gaan als ex-partners en/of ouders.

Ik wil een gratis informatigesprek

Gescheiden en op vakantie met minderjarige kinderen? De belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Gescheiden en op vakantie met minderjarige kinderen? De belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Geplaatst op: 2019-07-16

Nog een paar dagen en dan heeft ook de regio Midden Nederland vakantie.  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn al een tijdje aan het aftellen. Heerlijk om even onbekommerd tijd door te kunnen bre...

Lees meer Lees meer blogs
Pensioen tijdens en na je scheiding

Pensioen tijdens en na je scheiding

Geplaatst op: 2019-07-05

Natuurlijk zijn jullie kinderen het belangrijkst en vraagt jullie huidige en eventuele nieuwe woning veel aandacht naast het verdelen van al het andere wat gezamenlijk is of was. Pensioen is bij scheiding vaak een...

Lees meer Lees meer blogs
 • Oprecht, deskundig en betrokken

  J & W
 • Prettig mens met oog voor detail

  Marion de Vroomen
 • Snelle en duidelijke communicatie

  Jeroen
 • Erg tevreden!

  Yvon
 • Rustig en helder

  Johan
 • Dit keer wél een goede mediator, dankjewel!

  L en M
 • Mijn twijfels waren gelukkig onterecht!

  Anke
 • Financiele hulp

  Marijn
 • Gestructureerd en flexibel

  Richard
 • de scheiding kwam voor mij heel onverwacht

  Nanda
 • Respect

  S.
 • Een mooi en oprecht mens! Heeft ons geweldig geholpen.

  Willeke

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.