Niet happy

Ben je niet happy in de relatie, maar weet je niet wat te doen? Groeien jullie langzaam uit elkaar en hebben jullie andere verwachtingen en/of  tegenstrijdige gevoelens? Gaan de gesprekken die jullie onderling hebben alleen nog over de kinderen? 

Als jij en/of je partner twijfelen aan je relatie is relatie-mediation een manier om inzicht te verkrijgen of er (nog) ruimte voor verandering is of dat het beter is om uit elkaar te gaan.  

Hoe werkt het?

In een kosteloos informatiegesprek bespreken we of relatie-mediation de juiste aanpak is en of jullie de mediation aan mij toevertrouwen. In het tweede gesprek inventariseren we samen de mogelijke pijnpunten in de relatie. Vervolgens werken we zorgvuldig en oplossingsgericht toe naar wederzijds aanvaardbare afspraken. Afhankelijk van jullie wensen sluiten we de mediation af met een formele vaststellingsovereenkomst of een informele afsprakenlijst.

Inzicht in gedrag, patronen en emoties

Het doel van relatie mediation is om in een korte tijd uit het negatieve communicatie patroon te stappen. Je krijgt inzicht in gedrag, patronen en emoties. Je ideaalbeeld wordt bijgesteld tot reeële verwachtingen met als doel om samen te werken aan een herstart van de relatie. Het kan ook zijn dat nieuwe inzichten toch leiden tot een relatiebreuk of scheiding. Dan is het fijn dat je alles hebt geprobeerd om je relatie te redden en dat je relatie goed hebt kunnen afsluiten.

Relatie mediation versus relatie therapie

Wat is het verschil tussen relatie mediation en relatie therapie? Deze vraag wordt vaak gesteld. Tijdens relatie mediation ligt de focus op jullie onderlinge communicatie en de interactie tussen jullie beide. Het verkregen inzicht in gedrag, patronen en emoties kan door mediation zo helder zijn dat jullie zelf tot oplossingen komen. Tijdens relatie mediation ligt de focus op het hier en nu en is over het algemeen van korte duur. Bij relatie therapie ga je vaak meer de diepte in wat logischerwijs ook meer tijd vraagt. 

Mediation biedt jullie meer inzicht in elkaar, een belangrijk onderdeel is vaak hoe je met elkaar communiceert. Praat met je partner, blijf in gesprek. Inzicht brengt meer begrip, zowel voor de ander als voor jezelf en geeft daardoor ruimte om te kijken naar mogelijke aanpassingen en veranderingen.

Communiceren kun je leren

Als mediator begeleid en ondersteun ik jullie om te ontdekken wat jullie samen nog verbindt. Mijn focus ligt hierbij op de communicatie. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jullie moeite hebben om het gesprek met elkaar aan te gaan, gesprekken voortdurend escaleren of jullie geven op een verschillende manier invulling aan het ouderschap. Communicatie en vooral het gebrek hieraan is het sleutelwoord.

Uit elkaar beter dan met elkaar?

Als jullie uiteindelijk besluiten dat het beëindigen van de relatie toch het beste is, dan kan Bureau de Schakel jullie hierin begeleiden met onder andere het opstellen van een  (eventueel)ouderschapsplan en convenant. Dit geeft rust voor alle betrokkenen en een gezonde basis om verder te gaan als ex-partners (en ouders).


Ik wil een gratis informatiegesprek

Zelf je scheiding regelen

Zelf je scheiding regelen

Geplaatst op: 2020-01-10

Zelf je scheiding regelen Doe-het-zelf scheiden, goedkoop scheiden, snel scheiden…. Het klinkt allemaal zo aantrekkelijk; de scheiding is snel geregeld, de kosten zijn laag en je kan het allemaal online ...

Lees meer Lees meer blogs
Ik wil(de) scheiden en dat doet pijn.

Ik wil(de) scheiden en dat doet pijn.

Geplaatst op: 2019-12-25

Scheiden doe je niet zo maar. Zo wordt er door de buitenwereld weleens naar gekeken, maar in vrijwel alle gevallen gaat er een ontzettend moeilijke periode aan vooraf.  Voor dat de beslissing genomen wordt om...

Lees meer Lees meer blogs
 • Oprecht, deskundig en betrokken

  J & W
 • Prettig mens met oog voor detail

  Marion de Vroomen
 • Snelle en duidelijke communicatie

  Jeroen
 • Erg tevreden!

  Yvon
 • Rustig en helder

  Johan
 • Dit keer wél een goede mediator, dankjewel!

  L en M
 • Mijn twijfels waren gelukkig onterecht!

  Anke
 • Financiele hulp

  Marijn
 • Gestructureerd en flexibel

  Richard
 • de scheiding kwam voor mij heel onverwacht

  Nanda
 • Respect

  S.
 • Een mooi en oprecht mens! Heeft ons geweldig geholpen.

  Willeke
 • Duidelijkheid en overzicht

  H.
 • Hands on mentaliteit

  B
 • Alles was bespreekbaar

  D en H
 • Oprecht en goed

  M
 • De scheiding was in een paar weken zeer goed geregeld.

  Tamara

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.