Deskundige begeleiding van A-Z

Iedere situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk lever ik graag. Jullie kunnen rekenen op mijn proffesionele begeleiding en deskundige advies. 

Kennismaking

Het gratis en vrijblijvende informatiegesprek is bedoeld om kennis met elkaar te maken. Tevens geef ik jullie een helder beeld wat jullie mogen verwachten en wat ik voor jullie kan betekenen. We bekijken wat jullie wensen en behoeften zijn en stemmen dan af welk traject het beste bij jullie past

Inventarisatie van alles wat geregeld moet worden

We starten met een inventarisatie van alles wat er geregeld moet worden. In deze fase geef ik jullie informatie over de diverse mogelijkheden. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Zo zijn er bijvoorbeeld  steeds meer ouders  die er samen voor kiezen om de kosten van de kinderen te regelen via een kinderkostenrekening in plaats van via kinderalimentatie. Dit kan voor jullie beiden gunstig zijn, hier vertel ik jullie graag meer over.

Financien bij scheiding

Zeker ook op financieel gebied brengt een scheiding veel onzekerheden met zich mee. Eerst bespreken we alle zaken die geregeld moeten worden. De woning, kinderalimentatie, eventuele partneralimentatie alles komt aan bod.

Iedere financiële situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk lever ik graag, ik denk actief met jullie mee zodat de uitkomst het meest optimaal is voor allebei.

Kind en scheiding

Zeker als er kinderen in het spel zijn is het van groot belang dat de scheiding niet uitloopt op een vechtscheiding. Uiteraard is dit het beste, maar niet altijd even gemakkelijk.

Er komt een einde aan jullie partner relatie, echter als ouders blijven jullie aan elkaar verbonden. Ik help jullie om stap voor stap deze overgang te maken zodat jullie samen een goede basis leggen voor jullie eigen toekomst én voor de toekomst van jullie kinderen. De omgangsregeling, de onderlinge communicatie en de kinderalimentatie; alles komt aan bod.

Naast gesprekken met jullie als ouders bied ik ook de mogelijkheid aan tot kindgesprekken.

Vastleggen van de gemaakte afspraken

Tot slot leg ik in  een vaststellingsovereenkomst en (indien van toepassing) de ouderschapsregeling alle gemaakte afspraken afspraken op een zorgvuldige manier vast waardoor er in de toekomst geen discussie kan ontstaan.

Na akkoord van jullie gaan deze documenten naar de rechtbank, Na bekrachtiging van de rechtbank regel ik de inschrijving bij de gemeente. Vanaf dat moment zijn jullie definitief gescheiden.

 

Ik wil een gratis informatigesprek

Een ode aan mijn ex

Een ode aan mijn ex

Geplaatst op: 2019-04-29

7 jaar geleden gingen mijn ex-partner en ik uit elkaar. Vandaag is het drie jaar geleden dat hij overleed. De scheiding én (de periode rond) zijn dood, hebben mij stil laten staan bij mijn eigen leven. Het ...

Lees meer Lees meer blogs
Wat gebeurt er bij scheiding met de eigen woning?

Wat gebeurt er bij scheiding met de eigen woning?

Geplaatst op: 2019-04-13

Je eigen woning is een belangrijk onderdeel van je bestaan. Het is niet alleen de plaats waar je woont, je hebt er ook herinneringen. Het is een deel van je leven. Tegelijkertijd is een koophuis ook gewoon geld wa...

Lees meer Lees meer blogs
 • Oprecht, deskundig en betrokken

  J & W
 • Prettig mens met oog voor detail

  Marion de Vroomen
 • Snelle en duidelijke communicatie

  Jeroen
 • Erg tevreden!

  Yvon
 • Rustig en helder

  Johan
 • Dit keer wél een goede mediator, dankjewel!

  L en M
 • Mijn twijfels waren gelukkig onterecht!

  Anke

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.