Stap voor stap zodat er weer ruimte komt voor rust

Iedere situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk lever ik graag. Jullie kunnen rekenen op proffesionele begeleiding en deskundige advies. 

Kennismaking

Het gratis en vrijblijvende informatiegesprek is bedoeld om kennis met elkaar te maken. Tevens geef ik jullie een helder beeld wat jullie mogen verwachten en wat ik voor jullie kan betekenen. We bekijken wat jullie wensen en behoeften zijn en stemmen dan af welk traject het beste bij jullie past. Ook informeren we jullie over de kosten.

Inventarisatie van alles wat geregeld moet worden

We starten met een inventarisatie van alles wat er geregeld moet worden. In deze fase geef ik jullie informatie over de diverse mogelijkheden. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Zo zijn er bijvoorbeeld  steeds meer ouders  die er samen voor kiezen om de kosten van de kinderen te regelen via een kinderkostenrekening in plaats van via kinderalimentatie. Dit kan voor jullie beiden gunstig zijn, hier vertel ik jullie graag meer over.

Financien bij scheiding

Zeker ook op financieel gebied brengt een scheiding veel onzekerheden met zich mee. Eerst bespreken we alle zaken die geregeld moeten worden. De woning, kinderalimentatie, eventuele partneralimentatie alles komt aan bod.

Iedere financiële situatie is uniek en vraagt om een zorgvuldige aanpak, om maatwerk en creativiteit. Dit maatwerk lever ik graag, ik denk actief met jullie mee zodat de uitkomst het meest optimaal is voor allebei.

Kind en scheiding

Zeker als er kinderen in het spel zijn is het van groot belang dat de scheiding niet uitloopt op een vechtscheiding. Uiteraard is dit het beste, maar niet altijd even gemakkelijk.

Er komt een einde aan jullie partner relatie, echter als ouders blijven jullie aan elkaar verbonden. Ik help jullie om stap voor stap deze overgang te maken zodat jullie samen een goede basis leggen voor jullie eigen toekomst én voor de toekomst van jullie kinderen. De omgangsregeling, de onderlinge communicatie en de kinderalimentatie; alles komt aan bod.

Naast gesprekken met jullie als ouders bied ik ook de mogelijkheid aan tot gesprekken met uw kind. Ontdek meer over kinderen in de scheiding.

Vastleggen van de gemaakte afspraken

Tot slot leg ik in een vaststellingsovereenkomst en (indien van toepassing) de ouderschapsregeling alle gemaakte afspraken afspraken op een zorgvuldige manier vast waardoor er in de toekomst geen discussie kan ontstaan.

Indien jullie gehuwd zijn gaan deze documenten naar de rechtbank, Na bekrachtiging van de rechtbank regel ik de inschrijving bij de gemeente. Vanaf dat moment zijn jullie definitief gescheiden. Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten?

Maak gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek. Tijdens dit gesprek vertel ik jullie graag meerover mijn werk en mijn werkwijze en daarnaast is er de ruimte om vragen te stellen die bij jullie leven. 

 

Ik wil een gratis informatiegesprek

Het alternatief voor kinderalimentatie

Het alternatief voor kinderalimentatie

Geplaatst op: 2019-10-15

Bij een scheiding hebben ouders als snel de vraag; hoe gaan we de kosten van de kinderen na de scheiding betalen? Hoeveel kosten de kinderen eigenlijk per maand en wie gaat wat betalen? In de wet is vastgesteld da...

Lees meer Lees meer blogs
Ik vind papa veel liever dan jou

Ik vind papa veel liever dan jou

Geplaatst op: 2019-09-16

Afgelopen zomer had ik me voorgenomen om tijd vrij te maken voor de stapel boeken die al geruime tijd op me lag te wachten. En ja, vakantie of niet, ik voel me dan regelmatig aangetrokken tot boeken die raakv...

Lees meer Lees meer blogs
 • Oprecht, deskundig en betrokken

  J & W
 • Prettig mens met oog voor detail

  Marion de Vroomen
 • Snelle en duidelijke communicatie

  Jeroen
 • Erg tevreden!

  Yvon
 • Rustig en helder

  Johan
 • Dit keer wél een goede mediator, dankjewel!

  L en M
 • Mijn twijfels waren gelukkig onterecht!

  Anke
 • Financiele hulp

  Marijn
 • Gestructureerd en flexibel

  Richard
 • de scheiding kwam voor mij heel onverwacht

  Nanda
 • Respect

  S.
 • Een mooi en oprecht mens! Heeft ons geweldig geholpen.

  Willeke
 • Duidelijkheid en overzicht

  H.
 • Hands on mentaliteit

  B
 • Alles was bespreekbaar

  D en H
 • Oprecht en goed

  M

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.