Coaching bij scheiding

Een scheiding staat niet voor niets in de top 3 van meest stressvolle gebeurtenissen in het leven van een mens. Alle pijlers van je leven; wonen werken en relatie, worden ineens onzeker. Je wordt overspoeld door emoties en tegelijkertijd moet je ook nog allerlei belangrijke beslissingen nemen.

Tijdens een scheidingstraject bij een advocaat of mediator kan het erg prettig en helpend zijn om ook een individuele coach te hebben zodat je niet langer het gevoel heeft er alleen voor te staan. Ik ben een ervaren scheidingscoach die je op de achtergrond met raad en daad kan bijstaan met betrekking tot de emotionele kant van de scheiding. Door mijn achtergrond als mediator en scheidingsspecialist kan ik je ook adviseren met betrekking tot het ouderschapsplan, convenant en de financiële aspecten van de scheiding. 

Als scheidingscoach ben ik je vraagbaak, een steun in je rug, met ervaring en kennis van zaken.

Een ervaren, individuele coach

Zoekt je een scheidingscoach voor begeleiding tijdens of na de scheiding? Dan bent je bij Bureau de Schakel aan het juiste adres. Anneloes van Deest is van oorsprong register-mediator en scheidingsspecialist. Daarnaast is ze ook conflictcoach, geregistreerd in het Internationaal Coach Register. Ze kan je optimaal als coach begeleiden tijdens je scheidingstraject.

Mediation en coaching bij samengestelde gezinnen

Het vormen van een nieuw gezin is niet altijd gemakkelijk. Het kan bij de kinderen voor verwarring zorgen en een grote impact op hun welzijn en ontwikkeling hebben. Ook ouders en stiefouders komen voor een nieuwe uitdaging te staan. Het is belangrijk dat er snel goede afspraken worden gemaakt. Dat is niet altijd eenvoudig.  Bureau de Schakel helpt samengestelde gezinnen een nieuwe balans te vinden. 

Mediation en coaching voor samengestelde gezinnen is er niet alleen om bestaande conflicten op te lossen, maar juist ook om conflicten te voorkomen. Dat laatste is natuurlijk voor iedereen fijner. Het is een aanrader om op voorhand al een mediator bij de hand te nemen, voor het begeleiden van de gesprekken over de afspraken die er gemaakt moeten worden. Preventieve mediation voorkomt veel onvrede en ruzies. 

Bij het vormen van een samengesteld gezin, zijn er heel wat kwesties die aan bod komen waarbij Bureau de Schakel hulp kan bieden, zoals:

  Nieuwe omgangsregeling

Bij een scheiding is er tussen de ex-partners een omgangsregeling met de kinderen vastgelegd in het ouderschapsplan. Wanneer er vervolgens een samengesteld gezin wordt gevormd zullen er nieuwe regels aan dit plan toegevoegd moeten worden.

  Kinderalimentatie en kinderkosten

Wanneer een van de ouders met een nieuwe partner gaat trouwen, is de nieuwe partner vervolgens ook onderhoudsplichtig voor de kinderen. Daarom is het aan te raden om de kinderalimentatie  of kinderkosten opnieuw te laten berekenen zodat jullie nieuwe afspraken kunnen maken.

  De invloed van stiefouders

In een samengesteld gezin heeft ineens ook de stiefouder invloed op de opvoeding van het kind (of de kinderen).  Het is belangrijk om goed overleg te plegen met de ouder, ex-partner (de andere ouder) en de stiefouder. En ook de kinderen moeten weten waar ze aan toe zijn. Als mediator kan ik jullie helpen dit vaak lastige proces in goede banen leiden.

  Veranderingen 

Na de scheiding kan er iets wijzigen in de situatie van (een van) jullie beide zoals een andere baan, een ander huis, een nieuwe partner. Dergelijke situaties kunnen vragen om een herziening van de eerder gemaakte afspraken In die situaties is het goed om met een mediator erbij in gesprek te gaan, de afspraken uit het convenant of het ouderschapsplan te herzien of om een nieuwe alimentatieberekening te maken. Ook hiervoor kan je bij bureau de Schakel terecht.

Ik wil een gratis informatigesprek

Gescheiden en op vakantie met minderjarige kinderen? De belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Gescheiden en op vakantie met minderjarige kinderen? De belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Geplaatst op: 2019-07-16

Nog een paar dagen en dan heeft ook de regio Midden Nederland vakantie.  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn al een tijdje aan het aftellen. Heerlijk om even onbekommerd tijd door te kunnen bre...

Lees meer Lees meer blogs
Pensioen tijdens en na je scheiding

Pensioen tijdens en na je scheiding

Geplaatst op: 2019-07-05

Natuurlijk zijn jullie kinderen het belangrijkst en vraagt jullie huidige en eventuele nieuwe woning veel aandacht naast het verdelen van al het andere wat gezamenlijk is of was. Pensioen is bij scheiding vaak een...

Lees meer Lees meer blogs
 • Oprecht, deskundig en betrokken

  J & W
 • Prettig mens met oog voor detail

  Marion de Vroomen
 • Snelle en duidelijke communicatie

  Jeroen
 • Erg tevreden!

  Yvon
 • Rustig en helder

  Johan
 • Dit keer wél een goede mediator, dankjewel!

  L en M
 • Mijn twijfels waren gelukkig onterecht!

  Anke
 • Financiele hulp

  Marijn
 • Gestructureerd en flexibel

  Richard
 • de scheiding kwam voor mij heel onverwacht

  Nanda
 • Respect

  S.
 • Een mooi en oprecht mens! Heeft ons geweldig geholpen.

  Willeke

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.