Gratis E-book voor gescheiden ouders

Geplaatst op 25-05-2019

Toen ik jaren geleden zelf ging scheiden heb ik er letterlijk nachten van wakker gelegen; Hoe vertel ik de kinderen dat wij gaan scheiden? Welk effect zal de scheiding op hun hebben? Juist nu, nu alles voor hun zo onzeker is heb ik als ouder weinig tijd, ruimte en aandacht voor de kinderen. Hoe kan ik onze kinderen het beste helpen?

Als ouders kennen jullie je kind het beste. En hebben jullie het beste met hen voor. Maar hoe doe je dat; je kind bijstaan tijdens en na de scheiding? Om jullie als ouders hierin te ondersteunen schreef ik samen met enkele andere coaches van het programma De Kinderen Scheiden Mee een e-book.  Dit e-book is geschreven vanuit de beleving van het kind en staat vol waardevolle informatie en praktische tips.

Per jaar krijgen in Nederland zo’n 70.000 kinderen te maken met de scheiding van hun ouders. Omdat scheidingen nog niet zo lang in deze grote aantallen voorkomen wordt het effect op de kinderen nu pas duidelijk. En die effecten zijn niet mis. Scheidingskinderen hebben twee keer zoveel problemen als kinderen uit intacte gezinnen. We zien bijvoorbeeld vaak dat hun prestaties op school achteruit gaan of dat hun ontwikkeling stagneert. De problemen worden groter wanneer er een vechtscheiding ontstaat. Extra aandacht voor kinderen in scheiding is hard nodig. Want als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. 

Kinderen in de scheiding

Een scheiding is voor een kind nooit makkelijk. Hun wereld staat op zijn kop, want alles wat vertrouwd was gaat veranderen. Toch kun je als ouder veel doen om het voor de kinderen minder moeilijk te maken. Hoe lastig en emotioneel een scheiding ook is, het is belangrijk dat jullie als ouders jullie rol niet uit het oog verliezen. Zo kunnen nare gevolgen als loyaliteitsproblemen, een laag zelfbeeld of depressieve gevoelens voorkomen worden.
Het is een mooie eerste stap om goed naar je kind te luisteren. Het is belangrijk dat kinderen zich, zeker in de onzekere periode rondom de scheiding, gehoord en gezien voelen.  Het helpt als de kinderen gestimuleerd worden om zich te uiten, op welke manier dan ook. Dat kan in woorden, maar bijvoorbeeld ook met een tekening.

Gratis e-book

Samen met enkele andere coaches van het programma: De Kinderen Scheiden Mee schreef ik een e-book. Dit e-book is speciaal voor gescheiden ouders om hen te helpen om te kijken door de ogen van hun kind(eren). Vol waardevolle informatie, praktijkervaringen en tips. Het e-book is gratis te downloaden op www.dekinderenscheidenmee.nl 

Cadeautje voor ieder kind van gescheiden ouders

Speciaal voor kinderen van gescheiden ouders is het programma: De Kinderen Scheiden Mee ontwikkeld. Tijdens de scheidingsperiode, gevuld met onzekerheden, draagt dit programma bij aan het voorkomen en verminderen van problemen voortvloeiend uit de scheiding.  Met deze bewezen methodiek wordt de verwerking van de scheiding zo goed mogelijk op gang gebracht. In een op de verschillende leeftijdscategorieën afgestemd programma  van één ochtend of één middag leren de kinderen beter begrijpen wat er gebeurt rondom de scheiding en hoe ze daar mee om kunnen gaan.  In de praktijk blijkt dat kinderen het ook prettig vinden om hun gedachten en gevoelens te delen met andere kinderen die in een soortgelijke situatie zitten. Zo herkennen de kinderen zich in elkaar situaties en voelen ze erkenning en herkenning. Dat is de kracht van de groep.

Het laatste half uur van het programma worden de ouders betrokken. De kinderen geven (met ondersteuning van mij) jullie als ouders een eindpresentatie.

Deelname aan het programma: De Kinderen Scheiden Mee is een cadeautje voor ieder kind van gescheiden ouders. Voor slechts € 85.- euro per kind (en € 75, - voor elk 2de kind uit hetzelfde gezin) kan uw kind deelnemen aan dit programma. 

Contact en aanmelden

Willen jullie je kind(eren) aanmelden of hebben jullie een vraag? Laat het me vooral weten, ik help jullie graag.

   0651004414
  info@bureaudeschakel.nl

Bron gebruikte cijfers:

http://richtlijnenjeugdhulp.nl/scheiding/gevolgen-van-een-ouderlijke-scheiding-voor-jeugdigen/feiten-en-cijfers-jeugdigen-en-scheiding/

https://www.verder-online.nl/onderzoek

 

Deel dit bericht:

Goed scheiden? Een duidelijk ouderschapsplan biedt rust.

Goed scheiden? Een duidelijk ouderschapsplan biedt rust.

Geplaatst op: 2019-06-10

Wat is een ouderschapsplan? Het ouderschapsplan is een verplichte regeling waarin ouders die gaan scheiden afspraken vastleggen over hun minderjarige kinderen. Het maakt hierbij niet uit of je getrouwd bent, ee...

Lees meer Lees meer blogs
Gratis E-book voor gescheiden ouders

Gratis E-book voor gescheiden ouders

Geplaatst op: 2019-05-25

Toen ik jaren geleden zelf ging scheiden heb ik er letterlijk nachten van wakker gelegen; Hoe vertel ik de kinderen dat wij gaan scheiden? Welk effect zal de scheiding op hun hebben? Juist nu, nu alles voor h...

Lees meer Lees meer blogs
 • Oprecht, deskundig en betrokken

  J & W
 • Prettig mens met oog voor detail

  Marion de Vroomen
 • Snelle en duidelijke communicatie

  Jeroen
 • Erg tevreden!

  Yvon
 • Rustig en helder

  Johan
 • Dit keer wél een goede mediator, dankjewel!

  L en M
 • Mijn twijfels waren gelukkig onterecht!

  Anke
 • Financiele hulp

  Marijn
 • Gestructureerd en flexibel

  Richard
 • de scheiding kwam voor mij heel onverwacht

  Nanda

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.